Forum Wszystko o wszystkim i jeszcze więcej Strona Główna Wszystko o wszystkim i jeszcze więcej
Nigdy nie bój się próbować czegoś nowego! Amatorzy zbudowali arkę, a profesjonaliści Titanica!
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Gotowanie na ekranie ;)
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wszystko o wszystkim i jeszcze więcej Strona Główna -> Temat rzeka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Dawid
Administrator



Dołączył: 09 Lip 2005
Posty: 7256
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Zaleszany
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 15:49, 06 Mar 2007    Temat postu: Gotowanie na ekranie ;)

Tak sobie myślę, że panie i pewnie panowie też chcieliby powymieniać się przepisami, poznać nowe potrawy i kuchnie z róznych stron świata.

No to do dzieła Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Cleopatra
Zasłużony weteran



Dołączył: 22 Lip 2005
Posty: 4689
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Alex.
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 20:20, 06 Mar 2007    Temat postu:

Wink Tja... zalozyc temat to nie sztuka, ARIELKU... Wink Jak juz dajesz taka propozycje, to dla dobrego wstepu nalezaloby tu wkleic jakis SMACZNY PRZEPIS! Wink

Rzuciles haslo - to wpisuj teraz jako zalozyciel - cos, ale baaardzo smacznego! Ja czekam.... Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dawid
Administrator



Dołączył: 09 Lip 2005
Posty: 7256
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Zaleszany
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 21:16, 06 Mar 2007    Temat postu:

No ale co ja mogę? Jajecznicę to każdy umie przygotować Laughing

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Cleopatra
Zasłużony weteran



Dołączył: 22 Lip 2005
Posty: 4689
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Alex.
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 23:15, 06 Mar 2007    Temat postu:

Wink Ponoc tak, ale... Moze masz jakas extra recepte na "lajaja"??? Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
aurynka
Wykładowca UJ



Dołączył: 24 Lut 2007
Posty: 1453
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: ...from the never ending story...

PostWysłany: Czw 9:55, 08 Mar 2007    Temat postu:

DOMEK BABY JAGI
Utrzeć 1 kostkę masła z 25dkg cukru pudru i 1/2kg zmielonego sera białego. Masę podzielić na 3 części i do jednej dodać 1 łyżkę kakao.
Potrzebne są jeszcze herbatniki (6 paczek).
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]

GALARETKI
Galaretka truskawkowa, mrożone truskawki(zatopione w galaretce), śmietanka 36%(ubić z 2 łyżkami cukru) + dodatki na wierzch wedle uznania. Ja dodałam borówki i pokrojoną galaretkę cukrową. Very Happy
[link widoczny dla zalogowanych]


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
anulka
Profesor



Dołączył: 04 Sie 2005
Posty: 1072
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: KpZ

PostWysłany: Czw 19:25, 05 Kwi 2007    Temat postu:

aurynka prześlij mi tę galaretkę pocztą. Proszę!

mmm...ja nie lubie galaretek, ale ta tak wygląda smakowicie że ohhh Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Orion
Profesor



Dołączył: 17 Gru 2005
Posty: 952
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 19:01, 06 Kwi 2007    Temat postu:

niby zwykły budyn ale... na dno kładziemy troszkę dżemiku (ja lubuję się w truskawkowym) tak łyżkę stolową. to zalewamy budyniem (wanilia?). kiedy już trochę przestygnie polewamy to polewą czekoladowa i czekamy aż zrobi się skorupka Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
gibemarvel
Profesor Doktor Habilitowany



Dołączył: 26 Sie 2005
Posty: 2866
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 11:37, 07 Kwi 2007    Temat postu:

Oi, ja nigdy nie lubiłam budyniu, a tym bardziej jak już się robiła ta "skorupka" Razz
Ale gdybym lubiła, to brzmiałoby by chyba smacznie Wink

Wolę kisiel Rolling Eyes


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dawid
Administrator



Dołączył: 09 Lip 2005
Posty: 7256
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Zaleszany
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 11:43, 07 Kwi 2007    Temat postu:

Oj ja też, na samą myśl o budyniu jakoś mi usta wykrzywia.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
AMDA
Profesor Doktor Habilitowany



Dołączył: 11 Lis 2006
Posty: 2297
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: podkarpacie

PostWysłany: Sob 12:26, 07 Kwi 2007    Temat postu:

Ten z przepisu Orion całkiem fajny się wydaje. Waniliowy?dżemik?polewa? - czemu nie. Ale czekoladowego budyniu za nic w świecie bym nie zjadła Exclamation

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Orion
Profesor



Dołączył: 17 Gru 2005
Posty: 952
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 16:16, 07 Kwi 2007    Temat postu:

o masz ja tam uwielbiam budynie Smile

no to pasztet z ryby Razz

rybki zmielic do tego dodac buleczkę zmiękczoną tez przemielic. sól pieprz wbic jajko i siekana zieleninke typu nac pietruszki, mozna dodac ziołka specjalnie do ryb wymieszac włozyc do foremki i do 180 stopni wlozyc Smile

hmm z pamięci dlatego bez proporcji


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Dawid
Administrator



Dołączył: 09 Lip 2005
Posty: 7256
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Zaleszany
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 18:37, 07 Kwi 2007    Temat postu:

Proporcje pewnie jak na mielone z ryby, specjalność mojego tatusia, ech gdyby te ryby były jeszcze kupne. A nie, on nie dość że sam łowi to jeszcze patroszy Rolling Eyes

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Orion
Profesor



Dołączył: 17 Gru 2005
Posty: 952
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 14:22, 09 Kwi 2007    Temat postu:

to tym razem juz z proporcjami Smile bo sa banalnie proste Smile kg zurawin przemielic z 2 pomaranczami. dodac kg cukru i ucierac. mozna podawac do roznorakich mies Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
November Rain
Magister



Dołączył: 23 Sie 2006
Posty: 767
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: zza chmur

PostWysłany: Wto 10:54, 18 Gru 2007    Temat postu:

A może ktoś mi podrzuci jakiś pomysł na ciasto na święta - nie musi być typowo świateczne.
Dobrze, żeby spełniało następujące warunki:
a) nie może wymagać specjalistycznych narzędzi do przygotowania (mikser tak, oby nic innego) - warunek konieczny!
b) być łatwe w przygotowaniu - warunek konieczny
c) jakby było na kruchym spodzie - mile widziane
d) przepis powinien być dostosowany do dużej blachy - warunek konieczny

jeszcze coś mi chodziło po głowie, ale już nie pamiętam co Razz


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
peonia
Student



Dołączył: 19 Sty 2008
Posty: 256
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 23:54, 21 Sty 2008    Temat postu:

Już dawno po świętach , ale blisko przed nastepnymi Very Happy więc może się przyda Wink

Sernik z jabłkami

Ciasto Składniki
2 szkl maki
15 dag margaryny
1/2 szkl cukru kryształu
1 żółtko
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
jabłka

Wykonanie
Ciasto zarobić jak na kruche . Rozwałkować i wyłożyć na formę . Obrane jabłka pokroić w ćwiartki i układać obok siebie .

Ser Składniki
1 kg zmielonego sera
2 jajka
2 żółtak
1 margaryna
1 szkl cukru
3 łyżki kwaśnej śmietany
1 budyń śmietankowy

Wykonanie
Margarynę utrzeć z cukrem i żółtakmi dodawać zmielony ser , budyń i śmietanę . Na końcu piane z białek i lekko wymieszać . Całą masę serową wyłożyć na jabłka .
Piec w temp. 200* przez 45-50 minut
Jeden z moich ulubionych serników Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wszystko o wszystkim i jeszcze więcej Strona Główna -> Temat rzeka
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Strona 1 z 4

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
Regulamin